Apie erškėtų ikrus
Juodieji Sibirinių erškėtų ikrai (Lot. Acipenser baerii)
Juodieji Sibirinių erškėtų ikrai yra unikalus delikatesas, kuris išsiskiria savo ypatingu skoniu ir naudingomis savybėmis. Tai išskirtinė gėrybė, kuri puikiai tinka ne tik kaip skanūs užkandis ant stalo šventėse, bet ir kaip naudingas papildas kasdienėje mityboje.
Šie erškėtų ikrai turi įvairių savybių, kurios gali teigiamai paveikti žmogaus organizmą. Jų sudėtyje yra:
Rūgštys: Omega-3, Omega-6, folio, nikotino, askorbo.
Vitaminai: A, B, D, E.
Mikroelementai: kalcis, geležis, jodas, fosforas, selenas, natris.
Šių ikruose esančių medžiagų derinys padeda:
-Mažinti cholesterolio kiekį kraujyje.
-Normalizuoti kraujospūdį ir stiprinti kraujagysles.
-Skatinti odos regeneraciją ir stiprinti nagus.
-Teigiamai veikti hormonų pusiausvyrą ir reprodukcinę sistemą.
-Saugoti regėjimą ir mažinti tinklainės degeneracijos riziką.
-Palaikyti kaulų sveikatą ir užkirsti kelią rachitui.
Eršketų ikrai išsiskiria ypatingomis skonio savybėmis, kurias kitos rūšys neturi. Dažniausiai jie pasižymi riešutiniu skoniu, papildytu subtiliu kremo atspalviu. Kokybiškas produktas atkreipia dėmesį savo riebaus skonio, praturtinto kiaušinių sprogimu burnoje. Pagal gaminimo būdą – granuliuotą, pasterizuotą arba presuotą – 100 gramų ikrai skiriasi kalorijų kiekiu: atitinkamai 223, 203 ir 289 kcal.
Kuo išskirtiniai SZU erškėtų ikrai?
Sibirinius erškėtus auginame UAB Šalčininkų žuvininkystės ūkyje. Tai unikali vieta, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas žuvų gerovei ir natūralioms augimo sąlygoms. Šio ūkio tvenkiniai suteikia idealią aplinką žuvų ikrams vystytis, o gautas rezultatas – švieži, kokybiški ir skoniu išsiskiriantys ikrai.